Szybkie i łatwe Pobity Przepis kawy | Indyjski Cappuccino Recipe | Jak zrobić Pobity Kawa

Szybkie i łatwe Pobity Przepis kawy | Indyjski Cappuccino Recipe | Jak zrobić Pobity Kawa


Dowiedz się dwa proste i szybkie sposoby na super smaczne Beaten Coffee zwany także Indian cappuccino. Ten pieniste, piękny wygląd Cappuccino kawa jest tylko jedna rzecz, którą chce się czuć odświeżony na dowolnym męczącym dniu. Jego bardzo szybkie, łatwe do wykonania i nie wymaga żadnego specjalnego sprzętu. Mam ponadto przyozdobionym go proszku kawy sercem na wierzchu dać ładne i piękny wygląd do kawy. Wypróbuj ten przepis i nie zapomnij podzielić się z najbliższymi. Przekonasz się ponownie w innym filmie do tej pory czuwają Nehas Cookhouse.



Inne nazwy:

Składniki:

Cukier (w razie potrzeby)



Instrukcje:

2. Tak więc, umożliwia najpierw uruchomić metodą ręczną. Metoda ręczna jest dobra, jeśli chcesz, aby tylko 1 lub 2 filiżanek kawy. W tym celu należy najpierw wziąć 2 łyżki cukru, 1 łyżka proszku instant kawy w filiżance i wymieszać je dobrze jak jak pokazano w filmie, typowy stosunek umiarkowanej wytrzymałości kawy jest 2 części 1 część cukru i kawy. Teraz dodać 1 łyżeczkę mleka lub można również używać wody i ponownie wymieszać ją okrężnymi ruchami. Musimy zachować dodanie mleka w ilości ½ łyżeczki i zachować pokonując w okrężnymi ruchami, aż otrzymamy puszyste jasnobrązowe pastę do kawy. W sumie Użyłem 2½ łyżeczki mleka. Pamiętaj, aby nie używać zbyt dużo mleka za jednym zamachem, jak nie chcemy pasty do kawy za cienki.

3. I pobili go przez około 10-12 minut, ale w zależności od szybkości bijącego może zająć mniej lub więcej czasu, aby uzyskać odpowiednią konsystencję. Z reguły im bardziej jaśniejszy kolor pasty do kawy jest lepiej. Teraz nasza pasta kawa jest gotowa i jest to struktura, grubość, puszystość i kolor chcieliśmy.

4. Teraz zobaczmy drugą metodę stosując mikser elektryczny, metoda ta jest bardzo przydatna, jeśli chcesz mieć dużo kawy, jak bicie ręką może być spokojny męczące i czasochłonne. Z tego odbioru cukru i kawy w stosunku 2: 1, a zmiany ilości w zależności od liczby filiżanek kawy chcesz zrobić. Mieszać mieszaninę dobrze, po czym dodać 2 łyżki mleka i mieszać go ponownie z łyżką, tak aby mieszanka kawy dostać trochę mokre. Teraz zaczynają bić go mikser elektryczny, aż staje się jak pasty. Potem znowu dodać ½ łyżki mleka i ostrożnie pokonać go ponownie. W sumie Użyłem 3½ łyżki mleka.

5. Beat it, przez około 7-8 minut, aż dojdziesz jasnobrązowe puszyste pastę jak ten.

6. Teraz do parzenia kawy, mleka zagotować w garnku. Gdy mleko gotowane wziąć kubek, w którym chcesz służyć kawę, dodać 1 łyżeczka pasty do kawy, a następnie wypełnić filiżankę pół z mlekiem i wymieszać to dobrze. Potem znowu dodać 1 łyżeczka do kawy, mleka i delikatnie wymieszać ją ponownie, aby uzyskać gęstą pianę, jak pokazano w filmie. Jeśli chcesz mieć jeszcze gęstszą pianę następnie kubek ciepła kawa w kuchence mikrofalowej przez 15-20 sekund. Jeśli nadal masz dodatkowe pasty kawy lewo, przykryć i przechowywać w lodówce, aby ją później wykorzystać. Przechowywanie go w lodówce pomaga w zachowaniu konsystencji pasty.

7. Teraz zróbmy jakieś ozdoby z czekolady w proszku dać kawę piękny wygląd. Do tego wyciąć kawałek papieru w kształcie serca jak ta. Teraz umieść kształt serca nad kielichem i delikatnie posypać proszek czekoladowy przy użyciu sita. Powtórz ten sam proces z pastą do kawy wykonane przy użyciu drugiej metody.

8. Teraz nasz pieniste i piękny wygląd kawa jest gotowa do smaku.



Tips n Tricks:

1. Zwiększenie ilości kawy jeśli chcesz to mocny, 2: 1 stosunek jest za umiarkowaną moc kawy.
2. Można również użyć cynamonu w proszku zamiast czekoladowego proszku do ozdoby to i dla innego smaku na górze.
3. Jeśli chcesz dodatkowe gęste pian na kawę, podgrzać je w kuchence mikrofalowej przez 15-20 sekund.



Śledź Nehas Cookhouse:

YOUTUBE
FACEBOOK
G O O O L E +



Muzyka Kredyty:

Łatwy Lemon Kevin MacLeod (incompetech.com)
Na licencji Creative Commons: By Attribution 3.0 License

Komentarze

Popularne posty